HTML

Sencha GXT blog

„Gazdag felületű” webes alkalmazás fejlesztése Google Web Toolkit és Sencha GXT segítségével.

Friss topikok

Címkék

eclipse (1) gwt (2) gxt (3) layouts (1) off (1) Címkefelhő

2013.02.16. 17:49 tz.

Mi ez itt?

Címkék: off

Úgy döntöttem, hogy megtanulom a Google Web Toolkit-ra épülő Sencha GXT-t használni. Szükségem van ugyanis olyan technológia ismeretére, amivel böngészőben futatható alkalmazásokat lehet készíteni. Ehhez azért a Java+GWT+GXT megoldást választottam, mert Delphin nevelkedve kézre áll az erősen típusos és szigorúan objektum orientált szemlélet, amit a Java biztosít. Hála a GWT-nek, ebből nem is kell kilépni, hiszen ez az okos eszköz a Java osztályokat lefordítja JavaScriptre, így pont azzal nem kell foglalkoznom, ami riaszt a web fejlesztésben. Tisztelem a JS mágusokat, de nem szeretnék HTML fájlokkal és JS trükkökkel vacakolni, ha nincs rá feltétlenül szükség. A GXT pedig az egésznek ad egy „csillogó” felületet. Okos és egyben szép összeállítás.

Ez a blog elsősorban egy naplónak indul, szeretném ide jegyzetelni a tanulás közben megszerzett ismereteimet. Sajnos egyáltalán nincsenek tapasztalataim a konkrét eszközök terén, de bízom benne, hogy a kezdeti nehézségeken idővel átlendülök. Reményeim szerint az első csacska bejegyzések egyre érdekesebbeké válnak, ahogy az ismereteim bővülnek. Meglátjuk.

gxt-hero-overview.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://senchagxt.blog.hu/api/trackback/id/tr585078679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása